CoderDojo

Maandelijks kunnen jongens en meisjes van 7 tot 18 jaar gratis workshops volgen bij CoderDojo Zandhoven. In samenwerking met FabLab Zandhoven worden er lessen georganiseerd en leer je er alles over het programmeren van games, apps en/of websites, ga je aan de slag met robots of bouw je met behulp van een lasercutter of een 3D-printer de meest coole projecten met microcontrollers.

CoderDojo gaat over gratis leren programmeren door het vooral zelf te doen. Een team van coaches, allen vrijwilligers, leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit. Het is dan ook een ontmoetingsplaats voor gelijkgestemde kinderen en jongeren. Na elke dojo is er een ‘show&tell’, hier tonen deelnemers aan elkaar en eventueel aan hun ouders wat ze hebben gemaakt.

Het Vrij Technisch Instituut van Zandhoven stelt het technieklokaal en het FabLab met bijhorende apparatuur ter beschikking aan CoderDojo Zandhoven.

Deelname is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt.

Voor meer informatie kan je terecht bij Filip Smets, lead-coach van CoderDojo Zandhoven, via Zandhoven@coderdojobelgium.be